top of page

WAT IS MBST ?

De MBST is een gepatenteerd systeem voor de behandeling van artrose. De innovatieve MBST-apparaten zijn ontwikkeld in Duitsland en worden sinds 2008 met succes gebruikt. Meer dan 400 orthopeden en chirurgen in Duitsland erkennen en gebruiken de MBST-therapie. Deze behandelmethode wordt wereldwijd met succes toegepast in meer dan 20 landen, en sinds 2015 is het ook beschikbaar in Nederland. 

De MBST heeft een positief effect op aandoeningen met een degeneratief karakter, zoals artrose. Het stimuleert de productie van nieuwe lichaamscellen (celregeneratie), waardoor de kwaliteit van het weefsel aanzienlijk verbetert. Hoewel het degeneratieproces niet wordt gestopt, wordt de kraakbeen laag dikker en neemt de dichtheid van het kraakbeen toe. 

Behandelresultaten tonen aan dat deze innovatieve therapie in de meeste gevallen leidt tot significante pijnvermindering en verbeterde beweeglijkheid, wat resulteert in een verbetering van de kwaliteit van leven. De slagingskans van deze behandeling is volgens onderzoek meer dan 80%. 

Het kan echter enige tijd duren voordat de effecten van de behandeling merkbaar zijn, aangezien de cellen tijd nodig hebben om te groeien. In sommige gevallen kan er geen verbetering optreden. Hoewel artrose niet kan worden genezen, kan de behandeling de kwaliteit van het kraakbeen optimaliseren en de pijn verlichten. De duur van het effect hangt af van genetische factoren en de belasting van de behandelde gewrichten na de behandeling, met sommige patiënten die tot wel 4 tot 6 jaar profijt hebben van de behandeling. 

De therapie veroorzaakt geen bijwerkingen of pijn en de MBST-apparaten zijn gepatenteerd en goedgekeurd als medische apparatuur, wat optimale kwaliteit en veiligheid voor de patiënt garandeert. 

Naast artrose kan de behandeling met MBST ook een positief effect hebben op andere aandoeningen met een degeneratief karakter, zoals osteoporose, sportblessures, bandletsel, stressfracturen, M. Perthes, M. Osgood-Schlatter, epicondylitis (tennis-/golferselleboog) en achillespeesontstekingen. 

asl-arthro-spin-lift-mbst-therapiegeraet__logo.webp
shutterstock_2063521292.jpg

De voordelen van een MBST-behandeling zijn: 

Pijnverlichting

MBST kan helpen bij het verminderen van pijnklachten die verband houden met artrose en andere gewrichtsaandoeningen. Door het stimuleren van celregeneratie kan de behandeling de ontsteking verminderen en de pijn verlichten. 

Verbeterde mobiliteit

Door de kwaliteit van het kraakbeen te verbeteren en het herstel van beschadigde weefsels te bevorderen, kan MBST de mobiliteit van het gewricht verbeteren. Dit kan resulteren in een groter bereik van beweging en een verbeterde functionaliteit van het gewricht.

Versneld herstel

MBST kan het natuurlijke genezingsproces van het lichaam versnellen door de celregeneratie te stimuleren. Dit kan leiden tot een sneller herstel na gewrichtsletsel of operaties. 

Niet-invasief

MBST is een niet-invasieve behandeling, wat betekent dat er geen operatie of medicatie nodig is. Het is een veilige en comfortabele procedure zonder de risico's en hersteltijd die gepaard gaan met chirurgische ingrepen.

Langdurige resultaten

Studies hebben aangetoond dat de voordelen van MBST-behandelingen langdurig kunnen zijn. Patiënten kunnen langdurige verlichting ervaren van pijn en verbeterde mobiliteit, wat hun kwaliteit van leven op de lange termijn kan verbeteren.

De behandeling

01

Tijdens een intakegesprek zullen we aan de hand van uw symptomen en eventueel aanvullende medische gegevens bepalen of de behandeling voor de MBST therapie geschikt is voor u. Om een nauwkeurige prognose te kunnen geven over het te verwachten resultaat, kan beeldmateriaal zoals een röntgenfoto (X-ray) of MRI van belang zijn. Indien u al beschikt over dergelijk beeldmateriaal, is het raadzaam om dit mee te nemen tijdens de intake. ​​

02

De behandelingen worden vervolgens op opeenvolgende werkdagen uitgevoerd. Het aantal behandelingen varieert doorgaans tussen 5, 7 of 9 sessies, afhankelijk van de aard van de aandoening en de behandelingsdoelen. Elke behandelsessie duurt ongeveer een uur, waarbij u comfortabel kunt liggen of zitten. In tegenstelling tot een MRI-scan, hoeft u tijdens de MBST behandelingen niet stil te blijven liggen, aangezien de MBST apparaten open systemen zijn in plaats van gesloten systemen zoals bij MRI-apparatuur. 

03

Om een optimaal effect te bereiken, raden we aan om op de behandeldagen voldoende water te drinken. Het is tevens van groot belang dat u tijdens de behandelperiode en de daaropvolgende week voldoende rust neemt. Dit betekent dat alle extra belasting naast uw dagelijkse activiteiten wordt afgeraden. We zullen ook adviseren om na afloop van de behandeling een na-behandeltraject te volgen voor het beste resultaat op lange termijn. 

  • Wat is MBST?
    In essentie genereert de MBST energie in de celkernen, waardoor nieuwe lichaamseigen kraakbeencellen worden aangemaakt. MBST Magnetische Resonantie Therapie vindt zijn oorsprong in Magnetische Resonantie Beeldvorming (MRI; Magnetic Resonance Imaging). Beide systemen maken gebruik van het fysische fenomeen van de kernspinresonantie van waterstofprotonen. Kernspinresonantie De waterstofprotonen (H+) in de celkernen van het kraakbeen roteren om hun eigen as met een specifieke frequentie (kernspinresonantie). Wanneer een extern magnetisch veld (gegenereerd door de MBST) exact wordt afgestemd op de frequentie van de waterstofprotonen van het kraakbeen, synchroniseren deze twee frequenties (kernspinresonantie). Wanneer de apparatuur wordt uitgeschakeld, keren de waterstofprotonen terug naar hun oorspronkelijke frequentie en wordt de opgewekte energie afgegeven aan de omgeving. Deze energie stimuleert de stofwisseling van de cellen, wat resulteert in het herstel van de kraakbeencellen; celregeneratie. Voordat we onze MBST Magnetische Resonantie systemen therapeutisch konden toepassen, zijn er jaren van onderzoek en ontwikkeling aan voorafgegaan in nauwe samenwerking met het Instituut voor Kernfysica van de universiteit van Giessen.
  • Is behandeling in de MBST voor iedereen geschikt?
    Er zijn verschillende redenen waarom een medische behandeling mogelijk niet geschikt is voor een patiënt. Sommige redenen zijn slechts tijdelijk, zoals een verkoudheid of zwangerschap, terwijl andere redenen behandeling permanent uitsluiten, zoals bepaalde onderliggende aandoeningen. Absolute contra-indicaties moeten strikt worden nageleefd vanwege de ernstige gevolgen voor de patiënt. Relatieve contra-indicaties bieden meer ruimte voor interpretatie. De beslissing van de arts kan worden gebaseerd op de individuele omstandigheden van de patiënt. Ondanks enig risico kan een medische behandeling toch worden overwogen als de voordelen opwegen tegen de mogelijke risico's.
  • Welke voordelen heeft de MBST?
    · Pijnvrije, duurzame en doelgerichte behandeling · Effectief bij degeneratieve en orthopedische aandoeningen · Stimulering van celregeneratieve processen in het lichaam · Doeltreffende artrose-behandeling · Verbetering kraakbeenlaag · Verhoging botdichtheid · Geen medicijnen · Geen injecties & infusen · Geen operaties · Geen bijwerkingen & interacties · Geen blootstelling aan schadelijke straling · Verbetering van beweeglijkheid en mobiliteit · Verbetering van de kwaliteit van leven · Klinisch bewezen en wetenschappelijk onderbouwd · Meer dan 350.000 mensen behandeld · Meer dan 1.000.000 behandelingsuren volbracht
bottom of page