top of page

Andere aandoeningen

Sportblessures

Een sportblessure is een letsel dat een sporter oploopt tijdens training of wedstrijd. De meest voorkomende blessures zijn aan spieren, gewrichtsbanden en pezen, zoals verstuikingen, verrekkingen, kneuzingen en breuken. Wanneer deze weefsels beschadigd raken, kan dit leiden tot een aanzienlijke beperking in de mogelijkheid om fysieke activiteiten uit te voeren. Daarom zijn een passende behandeling en een snel, maar vooral duurzaam herstel van essentieel belang in elke fase van regeneratie en revalidatie.

Wervel gerelateerde klachten

De oorzaken van artrose in de wervelkolom zijn divers en kunnen onder meer leeftijd, genetica, overbelasting van de wervelkolom door zwaar tillen of repetitieve bewegingen, letsel aan de wervelkolom of andere aandoeningen omvatten. Tussenwervelschijven, ook wel bekend als tussenwervelknoppen of kraakbeenschijven, zijn kraakbeenachtige structuren die zich tussen de wervels van de wervelkolom bevinden. Ze fungeren als schokdempers en flexibele verbindingen tussen de wervels, waardoor de wervelkolom kan bewegen en buigen.

Na verloop van tijd kunnen tussenwervelschijven slijten en hun flexibiliteit verliezen, wat kan leiden tot aandoeningen zoals artrose, hernia's of degeneratieve discopathie. Deze aandoeningen kunnen symptomen veroorzaken zoals pijn, stijfheid, verminderde mobiliteit en mogelijk zenuwcompressie.

bottom of page