top of page

Meer informatie

Dr. (drs. -NL-) Tom Berg

Wetenschappelijke artikelen

Long term efficacy of Nuclear Magnetic Resonance Therapy on Osteoarthritis proved by multicentric data of more than 4,500 patient. 

Lees meer

Long-term reduction of pain in different types of osteoarthritis after the treatment with nuclear magnetic resonance.

Lees meer

MBST- Nuclear Magnetic Resonance Therapy on Gonarthtrosis, Long-Term Effects.

Lees meer

One-year-survey with multicenter data of more than 4,500 patients with degenerative rheumatic diseases treated with therapeutic nuclear magnetic resonance. 

Lees meer

Geschiedenis van MRI

De kernspinresonantie, beschreven door Wolfgang Ernst Pauli in 1924, leidde tot de ontwikkeling van kernspinresonantie (NMR) in 1946 door Felix Bloch en Edward Purcell. Voor hun werk ontvingen Bloch en Purcell in 1952 de Nobelprijs voor de Natuurkunde. In de jaren 1970 evolueerde NMR naar beeldvormende magnetische resonantietomografie (MRI) dankzij Peter Mansfield en Paul C. Lauterbur. In 2003 ontvingen Mansfield en Lauterbur gezamenlijk de Nobelprijs voor Geneeskunde en Fysiologie voor hun baanbrekende werk aan MRI. Tegenwoordig wordt MRI beschouwd als de gouden standaard voor beeldvormende diagnostiek vanwege de waardevolle en nauwkeurige weergave van lichaamsweefsel.

Van MRI naar MBST-therapie: Het succes van MRI leidde tot het onderzoek naar therapeutische toepassingen, zoals de MBST-therapie. Axel Muntermann ontwikkelde MBST op basis van het fenomeen van kernspinresonantie. Deze behandelingssystemen werden ontwikkeld om hetzelfde principe te gebruiken als MRI, met als doel positieve effecten te bereiken. MBST biedt voordelen ten opzichte van conventionele methoden zoals CT, echografie en röntgen, waaronder veiligheid en milde toepassing.

Voordelen van MRI en MBST: MRI is geavanceerd, veilig en mild en kan pathologische veranderingen in het lichaam detecteren zonder het gebruik van schadelijke straling. Moderne MRI-scanners kunnen ziektes nauwkeurig lokaliseren en visualiseren, wat niet mogelijk is met traditionele methoden zoals röntgenonderzoeken of echografie. MBST-therapie profiteert van dezelfde voordelen en biedt een alternatieve behandelingsoptie.

bottom of page