In april 2015 heeft het Artrose Centrum Nederland haar deuren geopend. Oprichters Jan Jorn van ’t Land en Annika van den Haak-Flieringa kwamen binnen hun werkveld als fysiotherapeut een groeiend aantal mensen met artrose tegen. Een goede behandeling ter verlichting van symptomen en de daarmee gepaard gaande verbetering van kwaliteit van leven, mistte echter nog binnen de Nederlandse medische wereld. In 2014 kwamen zij in contact met Dr. T. Berg van de orthopedische praktijk in Damme –Duitsland-(Orthopädische Praxis). In deze orthopedische praktijk wordt sinds 2011 gewerkt met de MBST® apparatuur, een behandelmethode die nog niet bestond in Nederland.

Door de enorme succesresultaten die werden geboekt in Duitsland en de duidelijk wetenschappelijke onderbouwing werd de interesse van zowel Jan Jorn als Annika gewekt. Ze hebben zich verdiept in de fysische, wetenschappelijke en fysiologische materie, hebben de opleiding voor de deze MBST®-behandeling gevolgd en hebben de sprong in het diepe gewaagd. Deze innovatieve MBST® behandeling is sinds 2015 voor eerst in Nederland een feit. Het enorme vertrouwen in de behandelmethode is inmiddels gesterkt door de goede resultaten uit eigen praktijk. Meer dan 80% van hun eigen patiënten heeft het positieve effect van de MBST® behandeling inmiddels zelf mogen ervaren.

“Met pijn leren leven is makkelijker gezegd dan gedaan, daar stappen we mijns inziens te makkelijk overheen.” -Annika-

Jan Jorn van ’t Land (oprichter en mede-eigenaar)
Nadat Jan Jorn zijn studie aan de ALO had afgerond is hij zijn opleiding fysiotherapie gaan doen. In 2007 heeft hij zijn eigen fysiotherapie praktijk opgericht; 201FysioSport waar hij al zijn passie en energie voor het vak in kwijt kan. Jan Jorn is een gedreven en ambitieuze vakman. Hij heeft zich inmiddels gespecialiseerd als manueel therapeut en heeft 201FysioSport tot een begrip in Haarlem gemaakt. Binnen het Artrose Centrum Nederland is Jan Jorn mede verantwoordelijke voor het ontwikkelingsbeleid.

Naast een bevlogen fysiotherapeut is Jan Jorn vader van 3 prachtige zonen en steekt hij veel tijd in zijn sportieve carrière, in het verleden als tophockeyer en tegenwoordig als hockeytrainer/coach van zowel zijn kinderen als op het hoogste landelijke senioren niveau.

Annika van den Haak-Flieringa (oprichter en mede-eigenaar)
Annika is na haar studie fysiotherapie 10 jaar lang als fysiotherapeut actief geweest, zowel in de praktijksetting als in functie van sportteam-fysio. In 2015 is Annika zich geheel gaan specialiseren in de MBST®-behandelmethode waar ze op dit moment fulltime mee bezig is. Annika is binnen het Artrose Centrum verantwoordelijk voor de uitvoering van zowel de intakes, de artsen overleggen als de behandelingen en alles wat daarbij komt kijken. Tevens is Annika verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en mede voor het ontwikkelingsbeleid.

Annika is een gepassioneerde en enthousiaste persoonlijkheid die staat voor zorg, aandacht en kwaliteit. In haar sportieve carrière hebben passie, gedrevenheid en doorzettingsvermogen haar tot het hoogste niveau gebracht en deze eigenschappen zijn nu ook in haar werk terug te vinden.

Naast haar werk brengt ze graag tijd door met haar gezin wat haar rustpunt in haar leven vormt. Ook heeft sporten nog altijd een grote rol in haar leven.

Yvonne Fiekert (behandelconsulente)
Yvonne staat oprecht en zeer positief in het leven. Binnen haar werk is ze enorm gemotiveerd om het een ieder naar de zin te maken. Met haar achtergrond als dokters assistente en jaren lange ervaring in een gerenommeerde kledingzaak voelt Yvonne als geen ander aan wat iemand nodig heeft. Ze heeft de gave met elke cliënt al binnen een paar minuten een klik te hebben. Yvonne is binnen het Artrose Centrum Nederland verantwoordelijk voor het ontvangen en begeleiden van onze cliënten en tevens voor het uitvoeren van de behandelingen. Daarbij is Yvonne degene die zorgt voor het bijhouden van de metingen van onze behandelresultaten en het daarbij behorende cliënt-contact na afloop van onze behandelingen.

Yvonne is de trotse moeder van 2 inmiddels volwassen zoons en onderneemt naast haar werk graag leuke activiteiten met haar echtgenoot.

Britt van Koot (behandelconsulente)
Britt heeft, ondanks haar jonge leeftijd, al verschillende opleidingen genoten alvorens ze bij het Artrose Centrum Nederland werkzaam was. Zowel de ervaring uit haar opleiding toerisme, die van administratief medewerkster als haar ervaring in winkels komen haar nu goed van pas. Britt is zeer klantgericht, spontaan en zorgzaam. Ze vindt het fijn iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Binnen de praktijk is ze verantwoordelijk voor het ontvangen en begeleiden van onze cliënten en tevens voor het uitvoeren van de behandelingen. Daarbij is ze net als Yvonne degene die zorg draagt voor het bijhouden van de metingen van onze behandelresultaten en het daarbij behorende cliënt-contact na afloop van onze behandelingen

Britt komt uit een groot en warm gezin en dat merk je aan haar sociale karakter. In haar vrije tijd reist Britt graag maar kan zich ook heerlijk huiselijk verliezen in een boek.

Merve Gül Canlier (behandelconsulente)
Merve is een integere en enthousiaste jonge meid die zichzelf beschrijft als beleeft, betrouwbaar en assertief. Daarbij straalt ze een enorme rust uit. Naast haar werk bij het Artrose Centrum Nederland is Merve op dit moment bezig met haar opleiding tot apothekersassistente. Merve is ambitieus, geordend en staat voor kwaliteit, iets wat zowel in haar werk als tijdens haar opleiding een grote meerwaarde vormen. Merve weet haar enthousiaste maar tegelijkertijd rustige karakter bijzonder goed te combineren en kan deze eigenschappen zonder moeite op haar omgeving over brengen.

Merve is binnen het Artrose Centrum Nederland verantwoordelijk voor het ontvangen en begeleiden van onze cliënten en tevens voor het uitvoeren van de behandelingen.

Jan Jorn van ’t Land

Annika van den Haak-Flieringa