De werking van MBST®

Kort gezegd zorgt de MBST® apparatuur ervoor dat er energie wordt opgewekt in de celkernen waardoor nieuwe lichaamseigen kraakbeencellen worden aangemaakt.

MBST® Magnetische Resonantie Therapie is afgeleid van Magnetische Resonantie Beeldvorming (=MRI; Magnetic Resonance Imaging). Beide systemen werken met het fysische verschijnsel van de kernspinresonantie van waterstof protonen.

Kernspinresonantie
De waterstof (H+) protonen in de celkernen van het kraakbeen roteren om hun eigen as. Bij de aanwezigheid van een extern magnetisch veld (veroorzaakt door de MBST® apparatuur), veranderd de stand van de protonen continu waardoor er energie in de celkern wordt opgewekt. Wanneer het extern magnetisch veld weer wordt weggenomen (het MBST® apparaat wordt uitgeschakeld), zullen de protonen(celkernen) hun oorspronkelijke vorm weer aannemen en wordt de opgewekte energie afgegeven aan de omgeving. Deze energie zorgt ervoor dat het metabolisme van de cellen wordt aangezet tot de aanmaak van nieuwe cellen; celregeneratie.

Voordat we onze MBST®- Magnetische Resonantie systemen therapeutisch konden gebruiken, zijn er jaren van onderzoek en ontwikkeling aan vooraf gegaan in nauwe samenwerking met het Instituut voor Kernfysica van de universiteit van Giessen.

MRI-beelden – behandeling van een degeneratieve knie met de MBST®-OpenSystem350

msbt-behandeling-knie

 

Op de linker afbeelding is een grote witte vlek waarneembaar in het bot. In de meest rechter afbeelding kunt u zien dat deze witte vlek vrijwel geheel verdwenen is.