Behandeling
Middels een intakegesprek van ongeveer 45 min. zullen we aan de hand van uw symptomen en eventueel aanvullende medische gegevens vaststellen of u in aanmerking komt voor de MBST® therapie. Om een zo goed mogelijke prognose te geven over het resultaat kan beeldmateriaal in de vorm van een röntgenfoto (X-ray) of MRI van belang zijn. Wanneer u reeds in het bezit bent van beeldmateriaal is het verstandig deze mee te nemen tijdens de intake.

De behandelingen vinden vervolgens op aaneengesloten werkdagen plaats. Het aantal behandelingen kan variëren van 5, 7 of 9 keer, dit aantal is afhankelijk van de aandoening en van het behandeldoel De behandelingen duren elk een uur waarbij u ontspannen kunt liggen of zitten. In tegenstelling tot het maken van een MRI, hoeft u tijdens de MBST® behandelingen niet stil te liggen en zijn de MBST® apparaten open systemen in plaats van gesloten systemen zoals bij de MRI apparatuur het geval is.

Voor een optimaal effect raden we aan om op de behandeldagen voldoende water te drinken. Tevens is het groot belang dat u tijdens de behandelperiode en de week daarna relatieve rust neemt. Dit houdt in dat alle belasting naast u algemeen dagelijkse activiteit afgeraden wordt. Ook zullen we adviseren om na afloop van de behandeling ook een nabehandeltraject te volgen voor het beste lange termijn resultaat.

xray-knie

Afbeelding linkerzijde: artrotische knie. Afbeelding rechterzijde: niet aangedane knie.