Sportblessures

Sport heeft veel positieve gezondheidseffecten en kan op elke leeftijd een belangrijke bijdrage leveren aan het aanhouden en verbeteren van fysieke prestaties. Door de toename van recreatieve sporten en de steeds hogere eisen aan competitiesporten is het aantal sportblessures en de ernst daarvan echter gestaag toegenomen. In veel gevallen hebben de gevolgen van die sportblessures niet alleen invloed op de sportactiviteiten, maar ook op het professionele en privéleven van alledag.

Sportblessures: wat zijn dat?

Een sportblessure is een trauma (verwonding) dat een atleet oploopt tijdens training of wedstrijd. De meest voorkomende zijn blessures aan spieren, gewrichtsbanden en pezen, verstuikingen, verrekkingen, kneuzingen en breuken. Als spieren, gewrichtsbanden en pezen geblesseerd raken, verliezen ze hun functionaliteit, met een drastische beperking van zo’n beetje elke fysieke activiteit als gevolg. Daarom zijn de juiste behandeling en een snel maar vooral duurzaam herstel belangrijke onderdelen van iedere regeneratie- en revalidatiefase.

Sportblessures: Gevolgen op lange termijn

Kleine verwondingen worden vaak onderschat. De geblesseerde lichaamsdelen worden vaak te vroeg en te zwaar belast, zodra de eerste symptomen verdwijnen. Op deze manier kunnen chronische klachten ontstaan, die resulteren in lange uitvaltijden waarin niet gesport kan worden. Chronische verwondingen die op deze manier ontstaan, beperken niet alleen de sportactiviteiten, maar hebben ook een grote invloed op de kwaliteit van leven. Professionele atleten kunnen zelfs hun hele carrière in gevaar brengen.

Behandelingsopties tegen sportblessures

MBST Magnetische Resonantie Therapie wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende acute en chronische blessures van spieren, gewrichtsbanden en pezen. MBST wordt ook toegepast bij botschade zoals breuken, bij langdurige gevolgen van aandoeningen zoals artrose en osteoporose, maar ook bij beschadigingen veroorzaakt door overbelasting, zoals de zogenaamde tennisarm en golfelleboog.

De voordelen van de MBST Behandeling in één opslag:

Referenties